Kerja konkrit lantai

Sementara buat kerja dinding konkrit lantai pun boleh dibuat
Lantai di perkukuhkan dengan pasang besi BRC









Lantai ruang dapur


Lantai bilik utama

12 comments:

fieznur said...

Tebal lantai dlm 4 inci.... Kontraktor indon saya buat 2 inci aja. Dah mula retak. Besi BRC tu pun tak ada. Kantoi masa dtg check mengejut. Tak boleh pakai punya orang.

Internet said...

Kerja 2 ni kena monitor selalu, klu tidak pekerja ni buat cincai aja , lantai konkrit klu tak bubuh besi brc berpotensi akan retak tambah2 lagi tapak tanah tak mampat betul2. bila dia mendap habis..retak

misanibuilder@gmail.com said...

dalam gambar ni kenapa x pkai plastik membrane sheet utk halang air naik ke permukaan?boleh ada masalah..pernah ada pglaman buat rumah ayah xpkai plastik ni utk buat lantai..2 thn lepas tu naik ketul2 mcm lilin ke permukaan tiles. masa tu xde pglaman lg buat betul2..kehkehkeh..sekadar berkongsi ilmu yg ada...

Internet said...

TK share pengalaman
tp kena tgk juga kondisi kawasan tanah.. bertanah lembab(tanah liat) ke, berpasir ke dsbnya.
tapak rumah ni berpasir memang tak de masalah air- saliran semulajadi.hehe

iglobal2u said...

Cantik umah... Keterangan wat bumbung camana.

khaidir zukifli said...

update la cara wat bumbung

fiqrie fiqrie said...

elok guna ready made simen je, kualiti mmg puas hati, keras, sebab ade campuran chemical dlm ready mate...guna ready made dapat la jimat kos buruh...

zati said...

salam,
nak tanya kalau saya nak buat rumah setingkat atas tanah sawah (tanah liat berpasir)..perlu ke saya piling?or just tambak tanah..compact lepas tu buat pad foundation yang lebar (3m x3m)
minta pendapat. terima kasih

mamaz said...

plastik membrane sheet yg mcm misanibuilder@gmail.com ckp tu klu kene psg masa bila? after tambak tanah tu ke?

Dino Fiq said...

mamaz , plastik membrane tu kena letak lepas tambak la..sebelum nak konkrit lantai tu.

sukur sulaiman said...

cun

nuraida berkat said...

boleh je lantai x pakai brc,,,berbekal kan simen dan pasir,,x konkrit pon,,,saya buat bengkel kete masuk sampai sekarang x crack,,alhamdulillah,,idon nak kencing pon x dapat berbekalkan ilmu dan pengalaman,,,saya pon buat job contract for renovation,,,interseted just call 0134040336,,,harga boleh runding

Post a Comment






-----------------------------------------------
Setiap bulan mesti nak kena bayar bil api air telepon astro dsbnya
Nak tak kalau boleh dapat jimat banyak sangat dan boleh tambah duit lagi?
Cara sangat mudah dari rumah saja guna smartphone dah boleh
Kenapa biar duit ni hangus kalau ada cara boleh buat income?
Jadikan komitmen duit ini bekerja untuk anda
DIMANA NAK LABURKAN? KLIK IMEJ DIBAWAH